Zijn wasbare luiers goedkoper dan de wegwerp luiers?

herbruikbare luiers

Als het aankomt op luiers dan zijn er een aantal dingen die kunt bedenken. Zo hebben veel mensen verschillende soorten luiers in gebruik voor hun kinderen. Dit kan aan een aantal zaken liggen. Zo kan de praktische aard van een luier de reden zijn dat je juist een bepaald type luier gebruikt. Bijvoorbeeld omdat hij erg makkelijk in het gebruik is. Maar misschien heeft het wel een hele andere reden. Dit zou bijvoorbeeld kunnen liggen in de prijs van de luiers. Elke luier is weer anders geprijsd, de redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld dat ze luxer uitgevoerd zijn, of andere voordelen hebben die de hogere prijs rechtvaardigen. In dit artikel kijken we naar de zogenoemde wegwerpluiers en de wasbare luiers die je opnieuw kumt gebruiken na een wasbeurt.

herbruikbare luiers

De wegwerp luier

Het is een veel gebruikte variant van de luier. Hij is ook verkrijgbaar in vele maten, want zoals we allemaal weten groeien de kleintjes als kool. Ook zijn ze verkrijgbaar in diverse soorten. Bovenop de standaard luier zijn er ook varianten met een extra groot absorptie vermogen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de kleintjes die nou eenmaal wat vaker dan gebruikelijk hun behoefte doen. Ook kan met zo’n luier in andere gevallen wat langer gedaan worden, dat scheelt je veel luiers verwisselen. Het voordeel van de wegwerp luier is dat je hem na gebruik bij het vuilnis kan zetten. Een nadeel hiervan is dat de roulatie vaak hoog is en dat je dus vaak eropuit moet om nieuwe luiers te kopen. Dit kan in de papieren gaan lopen.

De wasbare luier

Deze variant hoef je niet weg te gooien na gebruik. Je kunt hem steeds opnieuw gebruiken door hem te wassen. Het is zachter materiaal en dus zit zo’n luier een stuk prettiger voor de kleine. Daarnaast zijn deze herbruikbare luiers verkrijgbaar in een bijna oneindig aantal varianten als het om het uiterlijk gaat. Gekleurd, met afbeeldingen of juist effen, alles kan. Een groot voordeel is dat je vaak een probeerpakket wasbare luiers kunt aanvragen. Met een probeerpakket wasbare luiers kun je zelf testen hoe ze voor je werken en hoe je kind zich er comfortabel in voelt.