We zullen je wellicht niets nieuws vertellen wanneer we zeggen dat boxkleden aangekocht kunnen worden in tal van verschillende afmetingen. Eén van de opties waarover je beschikt is de het boxkleed 75×95. Voor dit exemplaar geldt dat ze over vrij bescheiden afmetingen beschikt. Toch wordt ze door heel wat ouders geprefereerd voor hun kleine spruit. Voordat je overgaat tot het kopen van een dergelijk exemplaar zijn er tal van verschillende zaken waar je ongetwijfeld de nodige aandacht aan zal willen besteden. Wil je ook graag ontdekken wat deze verschillende zaken nu precies allemaal zijn? Dan moet je, je absoluut even verdiepen in de onderstaande informatie!

Wat maakt een boxkleed 75×95 kopen zo interessant?

Wanneer je een baby in een box gaat leggen zal je kunnen vaststellen dat deze op die manier niet meteen zal kunnen rekenen op een echt optimaal slaapcomfort, integendeel. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om het aanschaffen van een boxkleed 75×95 te overwegen. Een dergelijk boxkleed zorgt ervoor dat je baby meteen kan rekenen op heel wat meer warmte en comfort. Uiteraard spreekt het voor zich dat deze afmetingen niet de enige zijn die tot de mogelijkheden behoren. Er zijn dan ook beslist ook nog heel wat andere opties verkrijgbaar. 

Voor welk materiaal van boxkleed kies je het best? 

Voordat je overgaat tot het kopen van een boxkleed 75×95 dien je er bovendien ook nog rekening mee te houden dat deze verkrijgbaar is in verschillende materialen. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen de materialen zoals hieronder op een rijtje gezet:

  1. Stoffen boxkleden;
  2. Plastic boxkleden;
  3. Schuim of rubber boxkleden; 

Voor elk boxkleed geldt dat ze over bepaalde specifieke voordelen beschikt. In het merendeel van de gevallen zal je kunnen vaststellen dat mensen kiezen voor een boxkleed 75×95 gemaakt van stof. Dat is het gevolg van het feit dat ze comfortabel aanvoelt. Echter zou het bij meer beweeglijke baby’s mogelijks interessanter kunnen zijn om te kiezen voor een exemplaar van schuim of rubber. Plastic boxkleden worden eigenlijk alleen aanbevolen voor baby’s die reeds wat ouder zijn. 

Wat maakt de keuze van de kleur zo belangrijk?

Het spreekt voor zich dat de box waar je baby in komt te liggen altijd over een vrij prominente plaats zal beschikken. Het liefst van allemaal zet je de box ergens lekker dichtbij. Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat niet alleen de box, maar ook alle artikelen die erin liggen behoorlijk in het zicht komen te staan. Omwille van deze reden wordt het ook altijd sterk aangeraden om rekening te houden met de kleur waar je boxkleed 75×95 over moet beschikken. Bij voorkeur stem je deze kleur af op niet alleen het design van de box zelf, maar ook op de kleuren die worden gebruikt in de ruimte in kwestie. Op deze manier voorkom je namelijk dat het boxkleed (welke toch vrij lang zal worden gebruikt) gaat afsteken. Ook dit is zeker en vast een belangrijke tip om rekening mee te houden. Kijk voor inspiratie op de website van Baby’s Only.