Alle voordelen van een draagdoek op een rijtje gezet

Ontzettend veel mensen blijken in de praktijk grote fan te zijn van het gebruik van een zogenaamde draagdoek. Dat hoeft ook allerminst te verbazen. Voor een dergelijke doek geldt dan ook in de praktijk dat ze niet alleen wordt bestempeld als een natuurlijke, maar ook als een handige manier om je baby dicht bij je te dragen. Het spreekt voor zich dat er vandaag de dag ook zeer vaak gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde wandelwagen. Toch moet het gezegd dat ook het gebruik van één van de verschillende draagdoeken op de markt meer dan ooit terug populair is. Ben jij ook benieuwd waarom dat nu precies het geval is? Dan moet je vooral nog verder blijven lezen! 

Je creëert een optimaal gevoel van veiligheid voor je baby 

Het spreekt voor zich dat de baby in de baarmoeder lekker warm en veilig zit. Dit zonder dat er daarbij sprake is van harde geluiden of tal van andere (storende) prikkels. Van zodra de baby zich buiten de veilige omgeving van de baarmoeder bevindt komt daar uiteraard verandering in. Door gebruik te maken van een draagdoek wordt het mogelijk om je baby op een efficiënte manier te laten wennen aan de extra prikkels die van toepassing zijn in de buitenwereld. 

Is er toch sprake van te veel prikkels? In dat geval kan je ervoor kiezen om het hoofdje van je kindje tegen je aan te leggen. Op deze manier kan hij of zij luisteren naar jouw ademhaling en het kloppen van je hart. Het is bewezen dat dit een rustgevend effect heeft op de baby. Op deze manier zal je kindje ook heel wat eenvoudiger in slaap kunnen vallen in de draagdoek. Het spreekt voor zich dat ook dit best mooi meegenomen kan zijn.

Lichamelijke voordelen voor de mama 

Gebruikmaken van een draagdoek brengt zeker niet alleen maar voordelen met zich mee voor de baby. Dat geldt namelijk zeker ook voor de mama. Door gebruik te maken van een dergelijke draagdoek is het namelijk zo dat het gewicht van de baby goed over het volledige lichaam kan worden verdeeld. Dit zorgt ervoor dat dit minder zwaar is dan bijvoorbeeld het dragen van de baby op de arm. Eigenlijk wordt dit zelfs sterk aangeraden wanneer er sprake is van bijvoorbeeld rug- of bekkenklachten. Overleggen met een deskundige blijft uiteraard altijd een goed idee.

Het gebruik van een draagdoek stilt de huidhonger van je baby

Van baby’s is bekend dat ze over zogenaamde huidhonger beschikken. Dit betekent dat er behoeften bestaat aan veel en vooral intiem contact met de ouder. Voor baby’s geldt dan ook dat ze absoluut genieten van het nauwe contact met de ouder wanneer deze zijn of haar kindje dicht bij de huid draagt in een draagdoek. Wil je er dus met andere woorden zeker van kunnen zijn dat je kindje kan rekenen op het meest geborgen gevoel dat er mogelijk is? Dan zal je tot de conclusie komen dat gebruikmaken van één van de verschillende draagdoeken op de markt zeker en vast het overwegen meer dan waard kan zijn. Sta hier dus zeker en vast even bij stil.