Speelgoed kinderopvang: waar op te letten?

Ben je een startende onthaalouder en wil je jouw kinderopvang educatief, praktisch en uitnodigend inrichten? Of heb je reeds jaren ervaring, maar is jouw opvangplaats aan vernieuwing toe? Bedenk dan een aantal zaken alvorens het speelgoed voor de kinderopvang aan te kopen. Hou steeds de drie belangrijkste elementen in het achterhoofd als je gaat shoppen voor speelgoed voor de kinderopvang: stevigheid, veiligheid en multifunctionaliteit! Deze drie factoren vind je steeds terug in het ruime aanbod aan kindermeubelen en speelgoed van Baaslevert.

Stevigheid

In een kinderopvang wordt er dagelijks door meerdere kinderen met het speelgoed gespeeld. Wat dus helemaal anders is dan in een thuisomgeving! Speelgoed van een kinderopvang moet dus uitblinken in stevigheid. Kies daarom steeds voor natuurlijke materialen en eenvoudige ontwerpen uit hout en katoen eerder dan kunststof en plastic.

Stevig speelgoed is ook makkelijker in onderhoud. Houten speelhuisjes en auto’s, of kinderkeukens in hout bijvoorbeeld bestaan uit grote vlakken die vlotjes kunnen worden gereinigd. Katoenen knuffels kunnen makkelijk in de wastrommel. Daarnaast is stevig speelgoed zowel geschikt voor gebruik binnen als buiten. Niet nodig dus om dubbel te investeren in speelgoed voor de verschillende seizoenen!

Veiligheid

Baaslevert vindt veiligheid het belangrijkste criterium bij de selectie van het aanbod aan meubels kinderopvang en speelgoed kinderopvang. Speeltafels en krukjes zijn daarom meestal rond of afgerond, wordt er geopperd voor zachte zitkussens en eenvoudige maar praktische ontwerpen.

Speelhuisjes, loopwagens, speelkleden en wandborden, ze prikkelen de fantasie en garanderen uren speelplezier! Ze bevatten geen kleine, losse elementen die kunnen worden ingeslikt of waaraan kinderen zich kunnen bezeren. Baaslevert voorziet een selectie op leeftijdscategorie, zodat u steeds het meest veilige speelgoed kunt aankopen voor de kinderen in jouw kinderopvang.

Multifunctioneel

Spelenderwijs leren, dat is belangrijk bij kinderen van alle leeftijden! Kies daarom bij de selectie van speelgoed voor jouw kinderopvang voor multifunctionele meubels en producten. De missie van Baaslevert bestaat uit het steeds verbeteren en duurzamer maken van het basisonderwijs en kinderopvang. Door multifunctionele producten aan te bieden in hoogwaardige materialen willen wij onder meer bijdragen aan:

  • Verlagen ecologische voetafdruk: verminderen van consumptie door één aankoop met meerdere functies
  • Verhogen educatie kinderen: speelgoed kan leuk zijn en ondertussen ook een bijdrage leveren aan motoriek, fantasie en de sociale skills van kinderen
  • Kostenbesparende producten aanbieden: duurzame basistukken gaan véél langer mee en kunnen voor meerdere functies gebruikt worden waardoor minder materiaal moet worden aangekocht

Een speelmat biedt een zachte ondergrond aan de allerkleinsten en geeft voeding aan de fantasie van de oudere kinderen. Ze kan ook gebruikt worden om op te zitten tijdens het vertellen van een verhaaltje of voor het nuttigen van een snack. Loopfietsen of poppenwagens helpen bij het ontwikkelen van fantasie én motoriek! Gebruik zitkussens in alle kleuren en vormen. Ze kunnen ingezet worden als meubelstukken maar evengoed om kastelen, winkeltjes, of misschien zelfs time-out bankjes van te maken!

Neem zeker een kijkje in het uitgebreide assortiment van Baaslevert om het stevige, veilige en multifunctionele speelgoed en meubilair voor jouw kinderopvang aan te kopen!