Wat is een goede kinderwagen?

Er zijn vele soorten kinderwagens op de markt te vinden, maar wat is nou een goede kinderwagen? En waar moet het kwalitatief sowieso aan voldoen? Omdat het aanbod, ook erg groot is. Kan het ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waardoor een keuze maken af en toe best lastig kan zijn.

In deze blog gaan wij je helpen met het zoeken naar een goede kinderwagen.

Hieronder lees je er meer over:

Wat voor soort goede kinderwagens zijn er?

Wanneer er een kindje opkomst is, dan is er veel werk in het vooruitzicht. Zeker als het aankomt op het vinden van een goede kinderwagen. Maar waar moet deze exact aan voldoen? Zoals we hierboven ook al aangaven zijn er kinderwagen in vele soorten en maten te vinden. Met als resultaat: een grote markt, waardoor je wel eens ondergesneeuwd kunt raken in het koopproces.

Onze eerste aanbeveling in je zoektocht naar een goede kinderwagen, is het vinden van een compact model, die je sowieso gemakkelijk kunt vervoeren in de auto. Qua soorten kinderwagens maken wij voor het gemak onderscheidt tussen:

  • Combiwagen
  • Duo wagen
  • Duo buggy

Wanneer je opzoek bent naar een kinderwagen, die je voor de langere termijn kunt aanschaffen. Dan kom je al gauw uit bij een combiwagen. Deze zijn gemakkelijk aan te passen wanneer jouw kindje geen baby meer is, maar dus ook nog te gebruiken is voor wanneer ze een peuter zijn.

Zo’n combiwagen kan dus ook best een goedkope kinderwagen zijn, aangezien je ze voor een vaste prijs kunt kopen. De duo wagen, is een kinderwagen uitsluitend is bedoel om twee baby’s tegelijkertijd te kunnen vervoeren. Verwacht je een tweeling? Dan is dit de kinderwagen voor jou! Zijn de kleintjes al wat groter? En kunnen ze al een stukje lopen? Dan is de duo buggy jouw kinderwagen, aangezien is bedoeld voor de al iets groter kleintjes.

Waar moet een goede kinderwagen aan voldoen?

Nu we je hebben bijgepraat, over welke soorten goede kinderwagens er zijn, is het de hoogste tijd om het te gaan over de vereisten. Je moet je sowieso goed afvragen, of je veel onderweg gaat zijn met de kinderwagen. Als dat het geval is bevelen wij je aan om een lichtonderstel te nemen dit is gemakkelijk te vervoeren. Want ze zijn vaak dan ook erg makkelijk op te vouwen om het vervolgens te kunnen stallen in de kofferbak. In het algemeen raden wij je dan ook om altijd te kijken naar een lichtonderstel.

Uiteraard dient een goede kinderwaren qua veiligheid ook goed in elkaar te steken. Zit er bijvoorbeeld: een goede veiligheidsgordel, of veiligheidskruisband in? En hoe staat het met de vering? Voor wanneer je op een ruige ondergrond aan het wandelen bent. Is het onderstel gemaakt aluminium, of metaal?

Verder is het hebben van een tweebandsrem ook erg belangrijk en dient de kinderwagen goed beveiligd te zijn voor het inklappen. Dit geldt eveneens ook voor het hebben van een goede ventilatie. Veel succes met jouw zoektocht naar een kinderwagen!