Welke spullen voor de babyuitzet heb ik nodig?

Je bent zwanger? Of iemand in je omgeving? Dan is de hoogste tijd om te gaan shoppen voor de spullen babyuitzet. Dit is namelijk nog een behoorlijke waslijst waar veel toekomstige ouders zich wel eens in verslikken. Daarom is het verstandig om tijdig goede voorbereidingen te treffen, zodat het kleintje gelijk alle zorg en liefde kan ontvangen, die het nodig heeft.

In dit artikel gaan wij je dus helemaal bijpraten, over de spullen babyuitzet.

Hoeveel kosten de spullen babyuitzet gemiddeld?

Voordat je zoektocht naar spullen babyuitzet begint, is het wel makkelijk om te weten hoeveel kosten je gemiddeld gaat maken bij de aanschaf van de babyuitzet. Het Nibud heeft dit, bijvoorbeeld: uitgerekend hoeveel een Nederlands gezin, over het algemeen kwijt is aan de uitzet.

De eenmalige kosten voor de spullen babyuitzet bedragen: € 697,10 en daarnaast heb je ook nog overige kosten, zoals voor de wandelwagen, babyfoon, etc. Daar kom je gemiddeld uit op: €1.160. Uiteraard kun je alles nog zo duur maken, zoals je zelf wilt met de babyspullen die je moet aanschaffen.

Mocht je minder budget hebben? Dan kun je altijd nog proberen om bepaalde dingen aan familie, of vrienden te vragen. Wie weet heeft iemand wel een goede kinderwagen over? Dus wees slim in jouw zoektocht naar de babyspullen.

Wanneer je koop je welke spullen babyuitzet

Wanneer je zoektocht naar spullen babyuitzet begint, is het ook belangrijk om te weten wanneer je iets nou daadwerkelijk gaat aanschaffen. Is degene die zwanger is, of misschien wel jijzelf nog in het eerste trimester van de zwangerschap? Dan zul je nog niet veel spullen nodig zijn. Hoogsteens een goedje tegen die ondragelijke misselijkheid, maar voorderest zul je nog aan het oriënteren zijn. En ben je hoogstwaarschijnlijk nog bezig met het idee hoe je die ene rommelkamer gaat omtoveren tot de slaapkamer van het kindje.

Is het tweede trimester van de zwangerschap aangebroken? Dan mag er behoorlijk worden geshopt aan babyspullen! Je mag het zelfs een heuse shopmarathon gaan noemen, want je gaat behoorlijk wat spullen nodig zijn. En dit kun je uiteraard zo duur maken als dat jij zelf wilt.

Je zou alvast wat babykleertjes kunnen gaan kopen, maar in deze fase heb je sowieso nog de meeste energie. Dus stort je volledig op de babykamer bedenk wat je hier allemaal voor nodig bent en hoe je het graag zou willen vormgeven, echter is het behangen of sauzen met een buik nogal lastig. Dus zorg er altijd voor, dat je benodigde hulptroepen tot je beschikking hebt.

Gebruik die energie dan vooral om spullen te gaan kopen, hierbij moet je denken aan een autostoeltje, wandelwagen en/of draagzak, kraampakket (vaak gemakkelijk aan te vragen, via de zorgverzekeraar) en uiteraard alles om je babykamer helemaal te kunnen inrichten.

Wanneer het derde trimester zich aankondigt, is het zaak om de laatste puntjes op de i te zetten, aangezien de baby er nu écht aan zit te komen. Nu is het zaak om de laatste babykleertjes te kopen, zodat de uitzet helemaal compleet is. Heb je genoeg rompertjes, broeken, sokken, et cetera? En hoe ga je deze kleren wassen? Wij bevelen je altijd aan om wasmiddel te kiezen, dat parfumvrij is, dat is wel het beste voor het zachte babyhuidje.

Tenslotte mag de vluchttas, ook niet ontbreken hier stop je alles in, wat jij nodig bent om de bevalling te kunnen doen. Denk hierbij aan: comfortabele kleren, snacks, huissleutels, portemonnee en niet te vergeten een muntje voor de rolstoel in het ziekenhuis. Mocht je thuis bevallen dan is dit natuurlijk niet nodig.

Hopelijk hebben wij je goed kunnen informeren over wat je nodig bent aan spullen babyuitzet!