De beste zindelijkheidstraining voor uw kindje

Het is zover: je zoon of dochter is eraan toe om zindelijk te worden. Een spannende tijd breekt aan, maar met een goede voorbereiding zet je al een goede eerste stap richting zindelijkheid. Toch is het helaas niet altijd even makkelijk als dat men denkt. De zindelijkheidstraining heeft veel tijd en vooral geduld nodig, wat voor niet iedere ouder even eenvoudig is. Oefenbroekjes kunnen in dit geval uitkomst bieden.

Wanneer starten met zindelijkheidstraining?

Er is geen specifieke leeftijd wanneer je met zindelijkheidstraining zou moeten beginnen, elk kind is namelijk op een andere leeftijd hiervoor klaar. De interesse bij kinderen om zindelijk te worden ligt gemiddeld tussen de twee en drie jaar. Als je merkt dat er steeds meer interesse is in het naar het toilet gaan, als je kindje steeds langer een droge luier heeft of aangeeft een volle luier te hebben, dan kan dat het juiste moment zijn om met de training te starten. Forceer niks, wees geduldig en geef je kind complimenten. Daarnaast is het ook belangrijk om je kindje op vaste tijdstippen op het potje te zetten, bijvoorbeeld als het kindje net wakker is, na het eten en vlak voor het naar bed gaan. Naast een eigen potje of een wc-bril-verkleiner, kan ook een oefenbroekje een goed hulpmiddel zijn om de zindelijkheid te stimuleren.

Kies voor oefenbroekjes

Oefenbroekjes kunnen een positief aandeel hebben in het zindelijk krijgen van kinderen. Het voordeel van deze broekjes zijn dat ze niet doorlekken, je kunt ze eenvoudig wassen en daarnaast zien ze er ook nog erg vrolijk en kleurrijk uit. Het verschil tussen het oefenbroekje en een normale luier is dat het kindje wel voelt dat het nat is en nat blijft na het plassen. Dit helpt bij de bewustwording van het plassen, wat namelijk erg belangrijk is om zindelijk te worden. Daarnaast lijken ze ook meer op normale onderbroeken, waardoor daarna de overgang naar ondergoed ook eenvoudiger is.