Goochelaar kinderfeestje

Is uw kind binnenkort jarig en bent u op zoek naar leuke ideeën voor een kinderfeestje? In dat geval kan dit stuk interessant voor u zijn. U zult hier tips vinden voor het organiseren van een origineel kinderfeestje.

De meeste ouders hebben het druk zat en dan wil je niet al te veel tijd kwijt zijn aan de organisatie van een verjaardagsfeestje. Snel, makkelijk zijn vaak de sleutelwoorden en als dan de kosten ook nog eens meevallen, is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Daarnaast kun je niet elk jaar hetzelfde doen op een kinderfeestje, dus de kunst is om elk jaar weer met iets te komen dat nieuw en origineel is.

Kortom, het origaniseren van een leuk kinderfeestje is zo simpel nog niet. Zijn de kinderen al wat ouder dan moet het partijtje zeker niet te kinderachtig zijn. Het komt regelmatig voor dat ouders de plank misslaan. Het is goed om te weten wat er speelt binnen een bepaalde leeftijdscategorie. Goed met de leeftijd kunnen omgaan, geldt niet alleen voor de wat oudere kinderen maar ook zeker voor jonge kinderen. Het eerste kinderfeestje wordt vaak gevierd als een kind 4 of 5 jaar wordt. Kinderen van die leeftijd hebben vaak een korte spanningsboog. Daarnaast komt er nog bij kijken dat een eerste feestje best spannend en eng kan zijn. Vergelijk het met een eerste werkdag voor een volwassen iemand. Vaak kan zo’n metafoor ervoor zorgen dat de belevingswereld van een kind beter wordt begrepen.

Tot nu toe hebben we al behoorlijk wat facetten besproken die komen kijken bij het organiseren van een kinderpartijtje. Echter begint het meestel met de vraag of het feest binnenshuis of buitenshuis wordt gehouden. Vier je de verjaardag op locatie of houd je het bij een kinderfeestje thuis?

Voor beide opties is wat te zeggen. Het grote voordeel van een verjaardagsfeestje thuis houden, is dat je niet met een groep kinderen ergens heen hoeft te gaan. Kinderen kunnen soms best onvoorspelbaar zijn en er rust toch een hele verantwoordelijkheid op de ouders die de kinderverjaardag organiseren. In die zin is het feest thuis vieren lekker makkelijk, veilig en je hoeft je geen zorgen te maken over het regelen van vervoer et cetera. Qua uitgaven kan het soms ook schelen. Een drankje of hapje thuis is een stuk goedkoper dan buiten de deur. En in sommige gevallen bespaart het je ook de kosten van een buskaartje of treinkaartje voor elk kind.

Aan de andere kant biedt het ook zo z’n voordelen om een kinderfeestje niet in huis te vieren. Geen rommel achteraf en vooraf geen voorbereidingen zoals bijvoorbeeld extra boodschappen. En voor sommige activiteiten moet je wel de deur uit. Denk hierbij aan KidZcity, lasergamen, bowlen, zwemmen of eenandere invulling waarvoor je echt het huis moet verlaten.

Mocht je zoon of dochter al een idee hebben hoe hij of zij het verjaardagsfeest wil invullen dan is het raadzaam om zijn of haar idee niet te negeren. Mocht je nog geen idee hebben over de invulling van het kinderfeestje, lees dan verder, want hieronder komen we met een leuk origineel idee voor een kinderfeestje.

Wat dacht u van het inhuren van een goochelaar op een kinderfeestje? Uiteraard is het ook mogelijk om een goochelaar te huren op locatie als u het feestje buiten de deur wilt vieren. Echter door de eerder genoemde voordelen is het wellicht aan te raden om het feestje gewoon thuis te houden.

Een van de meest geboekte goochelaars van Nederland is Maarten Bruins, zie:

https://www.kindergoochelaar.nl

Hij is gespecialiseerd in het goochelen voor kinderen en kan een goochelshow bij u thuis verzorgen als zogenaamde “kindergoochelaar”. Zoals u kunt begrijpen, is het omgaan met de spanningsboog van kinderen een vak apart. Het vergt jarenlange ervaring om de aandacht van de kinderen goed vast te houden tijdens een kindershow. Het voordeel van een goochelshow op je kinderfeestje is dat je als ouders ook nog wat kunt ontspannen. Vaak zijn de papa’s en mama’s continu druk in de weer, maar tijdens een show heb je als ouder ook de tijd om even een drankje te doen en wat rust te pakken.

Bij een goochelaar voor kinderen denken veel mensen al snel aan iets kinderachtigs. Bij sommige andere Nederlandse goochelaars kan dat inderdaad het geval zijn, maar Maarten treedt ook op als goochelaar voor volwassenen. Denk hierbij aan een tafelgoochelaar oftewel rondlopende goochelaar. Hierdoor zijn de shows van Maarten zowel geschikt voor kinderen als meekijkende volwassenen. Wordt uw kind al wat ouder dan hoeft u zich dus geen zorgen te maken dat de goochelshow te kinderachtig zal zijn. Voor elk soort publiek kan Maarten een geschikte voorstelling verzorgen.

Ook is de grootte van het publiek geen probleem. Soms verzorgt bovenstaande goochelaar namelijk het entertainment voor honderden kinderen op bijvoorbeeld een school / basisschool of BSO. Dus of het nu om een klein groepje of grote groep gaat, hij is in te huren voor al uw kinderentertainment.

In dit geval hebben we Maarten Bruins als voorbeeld genomen, omdat we zelf erg goede ervaringen met hem hebben. Daarnaast sprongen zijn positieve reviews eruit. Ook leert hij de kinderen een trucje, zodat de kinderen ook zelf leren goochelen. Naast de goochelkunst, beheerst hij ook de kunst van het maken van ballonnenfiguren. Uiteraard zijn er meerdere goede kindergoochelaars in Nederland te vinden, dus als u een andere goochelaar wilt inhuren, kunt u wellicht een kijkje nemen op:

https://www.goochelaar-vinden.nl

Tot slot vraagt u zich natuurlijk af wat de kosten zijn van het inhuren van een goochelaar op een kinderfeestje? Wat zijn de tarieven? Wat voor prijzen hanteren goochelaars voor een kinderfeestje? Deze vraag is lastig eenduidig te beantwoorden. De prijzen lopen nogal uiteen. Het beste kunt u een aantal goochelaars benaderen voor de prijs van een show op een kinderfeestje. Kies dan niet standaard voor de goedkoopste goochelaar, want de kwaliteit kan nogal verschillen. Bekijk de reviews op Google en lees deze door en bepaal aan de hand van een aantal factoren welke goochelaar je wilt inhuren. De kosten kunnen uiteraard een van die factoren zijn.

Succes en heel veel plezier gewenst met jouw kinderfeestje!