Tips om thuis te spelen en leren met Duplo

duplo

Om de vaardigheden van je kinderen op een leuke manier te laten ontwikkelen, is het aanschaffen van Duplo bouwblokken een geweldig idee. Duplo blokken kun je op verschillende manieren toepassen om je kind diverse vaardigheden aan te leren. Daarom lees je hier een aantal tips om het thuis spelen en leren met Duplo voor je kind nog leuker te maken.

Tip: koop je Duplo speelgoed voordelig in de webshop van Uniblocks: dé webshop voor Lego en Duplo bouwsteentjes!

Sorteren op kleur

Duplo blokken zijn er in verschillende kleuren te vinden en kunnen dus uitstekend worden gebruikt om je kind kennis te laten maken kleuren. Wijs één van de Duplo blokken aan en laat je kind de kleur benoemen. Laat jouw kind vervolgens alle Duplo blokken van dezelfde kleur opstapelen tot een toren. Herhaal dit totdat jouw kind een toren van elke kleur heeft gemaakt. Vervolgens kan je bijvoorbeeld jouw kind vragen om voorwerpen in de kamer aan te wijzen die bij de gekleurde toren horen en deze te benoemen.

Beelden bouwen

Met Duplo kan je jouw kind diverse voorwerpen laten bouwen. Zoek op internet een aantal voorbeelden van Duplo bouwsels op en print deze uit. Begin met makkelijke bouwsels en wanneer jouw kind het onder de knie heeft kan je de bouwsels stap voor stap een stukje moeilijker maken. Daarnaast kan je jouw kind de opdracht geven om met een bepaald aantal blokken een zelfverzonnen bouwwerk te maken.
Diverse mogelijkheden met grondplaten

Met de grondplaten van Duplo zijn er nog meer mogelijkheden om de speeltijd van jouw kind nog leuker te maken. Zo kan jouw kind de grondplaat gebruiken om een dorpje van Duplo blokken te maken of om blokken van de ene zijde te spiegelen aan de andere zijde. Ook kan je de noppen op de grondplaat gebruiken als geoboard, waarmee jouw kind diverse vormen kan maken met touwtjes en elastiekjes.

Thema blokken

Duplo is ontzettend populair speelgoed voor jonge kinderen. Online vind je verschillende Duplo bouwstenen in verschillende kleuren en thema’s. Kies samen met jouw kind een leuke set Duplo blokken uit, om de pret bij jullie in huis te halen.