Jouw privacy en grenzen tijdens een bevalling met een geboortefotograaf

De geboorte van een kind is erg bijzonder en daarom kiezen steeds meer vrouwen om dit vast te leggen met een geboortefotografie reportage. Tijdens zo’n sessie zal een fotograaf aanwezig zijn bij de bevalling en unieke beelden maken.

Jouw privacy

Een geboortefotograaf komt natuurlijk erg dichtbij. Een bevalling is vaak een intiem moment tussen de moeder, het kind en de aanwezigen. De fotograaf zal daarom zo veel mogelijk op de achtergrond zijn, en zo je privacy waarborgen. Tijdens het kennismakingsgesprek met de fotograaf zal natuurlijk ook in details worden besproken wat de rol van de fotograaf wordt tijdens de bevalling, zo weet je precies waar je aan toe  bent.

Grenzen aangeven

De bevalling draait natuurlijk helemaal om jou en je kindje en het is erg belangrijk dit altijd voorop te stellen. Het is allemaal natuurlijk al spannend en hectisch genoeg, dus je wil tijdens de bevalling niet bezig hoeven zijn met de fotograaf. Zorg er daarom altijd voor dat je voor de bevalling met de fotograaf je grenzen hebt besproken en dat dit duidelijk is. Zijn er nog meer mensen aanwezig bij je bevalling? Bespreek ook met hen je wensen en grenzen voor de reportage, zo kan jij je helemaal focussen op de bevalling zelf! 

Een unieke reportage

Ondanks dat het eng kan klinken om een geboortefotograaf in te huren, biedt het ook een unieke beleving. Zo hou je aan het eind van je bevalling een prachtige reportage over. Het geeft ook je naasten de mogelijkheid om er helemaal voor jou en je baby te zijn, zonder dat ze tussendoor nog even snel een paar kiekjes moeten schieten.