Hoe gebruik je wasbare wattenschijfjes?

wattenschijfjes wasbaar

Wattenschijfjes wasbaar kennen voordelen. Ze zijn goed voor het milieu en voor je portemonnee. Daarnaast zijn er een aantal tips waar je rekening mee kan houden als je de wattenschijfjes gaat wassen om ze langer goed en mooi te houden. Dit artikel geeft antwoorden.

Hoe gebruik je wasbare wattenschijfjes?

Het gebruik van wasbare wattenschijfjes is gelukkig simpel. In de ochtend gebruik je de schijfjes om je gezicht te wassen met water en eventueel een speciale reiniger.

In de avond gebruik je de wasbare schijfjes om je make-up en andere onzuiverheden te verwijderen. Je kan hiervoor prima kokosolie gebruiken. Kokosolie is zacht voor de huid en maakt je huid zacht en schoon. Ook een natuurlijke vorm van gezichtsreiniger is een aanrader in combinatie met de wasbare wattenschijfjes. Het gebruik van olie of een reiniger voor oog make-up is aan te bevelen voor het verwijderen van mascara en eyeliner. Deze zijn vaak moeilijker te verwijderen vooral als deze waterproof zijn.

wattenschijfjes wasbaar

Hoe was je wasbare wattenschijfjes?

De wattenschijfjes zijn wasbaar maar hoe ga je hier het beste mee om? Hoe hou je ze lang mooi en hoe gaan ze langer mee? Onderstaande tips geven informatie.

1. Maak gebruik van vochtige wasbare wattenschijfjes

Door het wattenschijfje vochtig te maken alvorens deze te gebruiken, je make-up te verwijderen en vervolgens direct af te spoelen, zorgt ervoor dat het reinigen eenvoudiger gaat.

2. Maak gebruik van de handwas en een wasrek

Wist je dat het gebruik van de handwas uitermate goed geschikt is voor de wasbare variant van wattenschijfjes? Ze gaan langer mee en dit werkt het beste als de wattenschijfjes niet al te vies zijn geworden. Was ze eventueel op 30 of 40 graden als er vlekken zijn ontstaan die hardnekkig van aard zijn. Na het wassen is het gebruik van een droger geen goed plan. Gebruik een wasrekje om de wattenschijfjes te laten drogen.

3. Geen wasverzachter

Wasverzachters zorgen ervoor dat het absorptievermogen sterk verminderd wordt. Bleekmiddel en middelen om vlekken te verwijderen zijn ook geen aanraders omdat de stof kan beschadigen.

Wasbare wattenschijfjes gaan lang, zelfs jaren mee als je ze op de juiste manier onderhoudt. Bovenstaande informatie en tips verlengen de levensduur.