Een kinderhoekje in huis

speelhoek huis

Je kent het vast wel, buiten regent het weer eens dus je kinderen kunnen, tot hun grote teleurstelling, niet buiten spelen. Maar gelukkig hebben wij genoeg speelgoed in huis liggen waarmee zij zich ook met regenachtig weer prima kunnen vermaken. Echter hebben wij thuis niet een bepaalde plek waar onze kleintjes zich een middag kunnen vermaken. Vaak beginnen ze met spelen in de woonkamer en eindigen ze ergens in de keuken, met als resultaat dat het speelgoed overal is en de kinderen ook overal zijn. Daarom hebben wij thuis plaats gemaakt voor een kinderhoekje

kinderspeelhoek

Wat is het en waar moet je op letten?

Een kinderhoek is eigenlijk niks anders dan een speciale speelhoek. Een plek in huis wordt vrijgemaakt en wordt vervolgens omgetoverd tot kinderspeelhoek. Dit creëert een kindvriendelijke en veilige speelomgeving, dat ook nog eens prettig is voor de kinderen. Dit hoekje is helemaal voor de kinderen, al hun speelgoed, knutselspulletjes en knuffels kunnen zij hier kwijt. Kinderen vinden het ook eenmaal fijn om in huis hun eigen plekje te hebben waar ze lekker kunnen spelen. 

Wil je een kinderspeelhoek in huis? Dan zijn er wel een aantal dingen waar je aan moet denken en waar je rekening mee moet houden. Wanneer je een speelhoek in huis neemt, moet je je wel realiseren dat zowel meubels als speelgoed dienen te voldoen aan hoge eisen voor veiligheid en ook duurzaamheid. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je kleintjes veilig kunnen spelen. Na wat rondgezocht te hebben ben ik bij Kinderspel terecht gekomen. Hier zag ik dat zij erg veel keuze hadden voor verschillende soorten speelhoeken. Op de website heb ik veel verschillende mogelijkheden gezien voor tafels en meubels. Deze waren er ook in verschillende stijlen zodat ik dit het kinderhoekje ook bij de rest van mijn interieur kon laten passen. Zo zijn er hele stoere kindertafels, maar ook hippe en modern gekleurde speelmeubels. Ik heb uiteindelijk mijn speelhoek hier besteld en niet alleen zijn mijn kinderen er heel blij mee, ik zelf ook. 

Kinderspel