Cadeau ideeën om te geven op een babyshower

Volgens onderzoek zijn de meest leuke cadeaus de praktische spullen en de cadeaus met veel sentimentele waarde. In dit artikel vind je diverse cadeau ideeën om te geven op een babyshower, maar ook als kraamcadeau is het mogelijk.

De populairste cadeaus 

Speciaal gemaakte textiel voor de baby, zoals hand dekens, hoeden, laarsjes en vesten staan bovenaan de lijst met favoriete babyshowercadeaus. Moeders waarderen echt de liefde en zorg die er in wordt gestoken. 

Handige cadeaus

Veel moeders willen praktische cadeaus krijgen voor hun kindje waar ze echt wat aan hebben, daarom wordt er tegenwoordig vaak een baby lijst opgesteld die gebruikt kan worden tijdens de babyshower of het kraamfeest. Bij praktische cadeaus kan je denken aan diverse dingen zoals hydrofiel doeken, rompertjes, een luiertas, maar ook een boxkleed of ander soort textiel voor in bed of de kinderwagen. Koeka heeft een groot assortiment in allerlei diverse soorten kleuren en stoffen.  

Sentimentele waarde

Ook populair zijn cadeautjes met herinneringen eraan verbonden, zoals kleding die moeders zelf als baby droegen, of speelgoed waarmee ze ooit speelden. Net als alles wat hun eigen moeder vanaf hun kindertijd heeft bewaard. Het feit dat iemand de tijd neemt om aandenkens met een beetje geschiedenis te verzamelen, maakt ze nog specialer. Daarnaast zijn ook erfstukken, zoals gehaakte babykleding gemaakt door oma’s en overgrootmoeders, erg populair, vooral als ze zijn doorgegeven van generatie op generatie.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen van een bepaalde winkel zijn ook enorm populair en vallen eigenlijk ook wel onder de praktische cadeaus. Cadeaubonnen worden vaak gegeven door ouders die zelf kinderen hebben. Het is nou eenmaal lastig om de exacte wensen en eisen te weten en met een cadeaubon kan de moeder van de baby zelf gaan kiezen. Een ander populair cadeau is een cadeaubon van de studio van de lokale fotograaf. Foto’s gemaakt tijdens de eerste maand van de baby zijn niet alleen een blijvend aandenken aan je baby, maar ze zijn ook een herinnering aan de persoon die het geschenk gaf.