Aan deze aandachtspunten moet babykleding voldoen

Het aanschaffen van babykleding is altijd spannend. Dit geldt niet in het minste geval voor mensen die voor het eerst ouders zijn geworden. In de praktijk hoeft het dan ook niet te verbazen dat er bij het kopen van babykleding vaak heel wat fouten worden gemaakt. Deze fouten kunnen vervelende gevolgen hebben. In eerste instantie kunnen ze namelijk het draagcomfort van de kleding voor je baby zeer negatief beïnvloeden. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het ook zo dat het verversen van de babykleding voor jou als ouder geen pretje wordt. Wil je deze nadelen graag kunnen voorkomen? Hou dan absoluut rekening met de op deze pagina aangehaalde aandachtspunten met betrekking tot het kopen van babykleding!

Kies niet alleen voor babykleding met opdruk

In eerste instantie is het nooit een goed idee om uitsluitend te kiezen voor babykleding met opdruk. Natuurlijk kan een bepaalde opdruk een interessante meerwaarde betekenen voor kledingstukken, maar dat is lang niet altijd het geval. Sterker nog, in bepaalde gevallen kan een opdruk de outfit op visueel vlak ook behoorlijk negatief beïnvloeden. Hoe dat precies mogelijk is? Omdat de opdruk door kan schijnen in de bovenkleding. Op deze manier ontstaat er een hectisch effect welke allesbehalve als mooi kan worden bestempeld. 

Overweeg om gebruik te maken van overslag babykleding 

In het bijzonder voor jonge ouders is het vaak een behoorlijke opgave om babykleding te leren aantrekken. Daar komt ook nog eens bij dat kleine baby’s het allesbehalve fijn vinden wanneer ze kledingstukken over hun hoofdje getrokken krijgen. Gelukkig hoeft dit voor beide partijen geen onoverkomelijk probleem te zijn, integendeel. Er bestaat namelijk op de markt ook zoiets als overslag babykleding. Het betreft hier babykleding waar je baby gewoon op kan gaan liggen. Vervolgens kan je de babykleding sluiten waarna je baby is ververst. Dit werkt heel wat prettiger en comfortabeler in vergelijking met andere kledingstukken aantrekken.

Bij voorkeur niets op de rug en niets in de nek 

Er dient bij het aanschaffen van babykleertjes rekening te worden gehouden met het feit dat baby’s de volledige dag op hun rugje liggen. Dit zorgt er voor dat het allesbehalve prettig is wanneer er zaken op de rug of in het nekje zijn terug te vinden. Een capuchontrui, knoopjes en / of strikjes in de nek zijn dus nooit een goed idee wanneer het aankomt op het kopen van babykleding. Hou hier zeker en vast rekening mee. 

Hoe onderhoudsvriendelijk is de gekozen babykleding?

Tot slot spreekt het voor zich dat je bij het kopen van nieuwe babykleding ook altijd rekening zal willen houden met hoe onderhoudsvriendelijk deze (al dan niet) is. Het merendeel van de babykleertjes dient te worden gewassen op een temperatuur van 30 graden. Dit lijkt op het eerste zicht geen probleem, ware het niet dat: 

  1. Een temperatuur van 30 graden niet voldoende is om intense vlekken te verwijderen;
  2. Een temperatuur van 30 graden niet alle bacteriën uit de kleding kan halen; 

Het is uiteraard perfect mogelijk om de babykleding in kwestie alsnog op een hogere temperatuur te wassen. In dat geval bestaat het risico echter dat de uitstraling van de kledingstukjes er aanzienlijk door kan worden aangetast en dat is uiteraard niet de bedoeling. Kies dus bij voorkeur altijd voor babykleding met toegankelijke(re) wasvoorschriften!