Waarom lasergamen op een kinderfeest?

lasergamen kinderfeest

Wil je een leuk en gaaf kinderfeest organiseren voor jouw zoon, dochter of kleinkind? Dan is lasergamen een heel leuk idee. Wij vertellen jou waarom het zo goed geschikt is voor een kinderfeest.

Wat is lasergamen?

Als eerste vertellen wij wat lasergamen is. Lasergamen is een spel, waarbij twee teams tegen elkaar spelen. Je probeert zoveel mogelijk tegenstanders af te schieten en zelf zo min mogelijk geraakt te worden door je achter de obstakels te schuilen. Iedereen heeft hierbij 4 levensbalken met elk 3 levens. Je bent dus niet direct uit het spel als je geraakt wordt. Tijdens het lasergamen kan je jouw eigen munitie kiezen en niet van team meer wisselen als je geraakt wordt. Zo kan er niet vals gespeeld worden. 

Lasergamen is verder geheel pijnloos, omdat de lasergun met een infrarode, onschadelijke laserstraal werkt. Als al jouw levens op zijn, zal je het spel moeten verlaten. Lasergamen kan verder overal, waar je maar wilt. Het kan zowel binnen als buiten en in het licht als donker. Zo kan je zelf het spanningsniveau bepalen.

De boost

Het eerste voordeel van lasergamen is dat het een enorme boost geeft. Tijdens het lasergamen zal elk kind alles inzetten om maar te kunnen winnen. Het doel van het spel is namelijk ook om als team te winnen. Dankzij de obstakels kan iemand je ook onverwachts aanvallen en afschieten. Hierdoor blijft de spanning ook hoog. Daarnaast is het lasergamen in het donker zeker aan te raden. Kinderen zullen hierdoor elkaar nog minder goed zien en het nog spannender gaan vinden.

Verder raden wij aan om korte rondes van ongeveer 10 minuten aan te houden. Lasergamen is intensief, dus de groep zal zeker tussendoor rust moeten hebben en wat te eten en drinken willen. Je kan dan twee andere teams maken die ze afwisselen en dan dus gaan spelen. Ben je het lasergamen zat, dan kan je het ook nog in andere spelvormen spelen. Zo blijft het altijd leuk, hoe vaak je het ook speelt.

Voor iedereen

Daarnaast is het voor iedereen geschikt, zowel jongens als meiden. Het is al geschikt vanaf 6 jaar en er kunnen een onbeperkt aantal personen meedoen, zeker als je meerdere teams maakt die elkaar afwisselen. Het leukste is om de teams te mixen met jongens en meiden, zodat er niet alleen één groep de hele tijd wint. Bovendien kunnen de teams veranderd worden als je langer op de dag speelt, zodat er meer afwisseling is.

Volwassene merken vaak dat ze na een tijd het lasergamen zat raken, kinderen hebben dat minder. Het geeft ze energie en ze worden er alleen maar fanatieker van. Dat maakt het lasergamen ook zo goed geschikt voor een kinderfeest. Bovendien kan het overal, waar je maar wilt. Het kan dus in een bos, op een voetbalveld, in een gymzaal of gewoon thuis, net wat jij wilt. Zo kan je een locatie kiezen wat voor iedereen leuk is.

Zeer goedkoop

Als laatste is lasergamen op een kinderfeest ook heel goedkoop. Zeker als je een lasergame set huurt. Hierbij krijg je al het benodigd materiaal geleverd, zoals camouflagenetten en certificaten. Bovendien is dit veel voordeliger dan dat je het op een locatie huurt en heb je daar meer vrijheid in. Zo kan je zelf het tijdstip bepalen en hoef je niet persé een heel eind naar de locatie te rijden.
Verder kan je het ook nog eens voor meerdere dagen huren. Vinden de kinderen het zo leuk, dan kan je de volgende dag ook verder spelen. Dat is zeker leuk als je een slaapfeestje houdt. Dat is dus het ideale aan een lasergame set huren, het geeft jou alle vrijheid. Organiseer daarom zelf een gaaf lasergamen kinderfeest en maak het tot een onvergetelijke dag voor iedereen!