Waarom gaan kinderen naar een opvang?

Kinderen zijn geweldig, maar soms kunnen ze je het leven flink lastig maken. Vooral als ze nog klein zijn en veel zorg nodig hebben. Je kunt ze niet alleen laten en je moet bijna ieder moment van de dag bij ze zijn. Dit kan jouw eigen dagelijkse werkzaamheden flink in de weg staan. Als je je eigen leven een beetje op wilt pakken is het een goed idee om je kind naar de kinderopvang te sturen, maar waarom gaan kinderen nog meer naar een opvang? Columbus Junior legt het je graag uit!

Sociale ontwikkeling

De kinderopvang Haaksbergen helpt kinderen bij hun sociale ontwikkeling. Op de kinderopvang heeft jouw kind veel leeftijdsgenootjes. Daarnaast zullen er ook oudere en jongere kinderen aanwezig zijn. Kinderen zijn sociaal en zullen met elkaar gaan spelen. Hierdoor zullen alle kinderen nieuwe vrienden en vriendinnen krijgen. Dit geeft hun sociale ontwikkeling echt een boost. Daarnaast zijn de kinderen en de begeleiders nieuw voor de kinderen. Ze zullen zelf naar de anderen toe moeten gaan om niet alleen te zijn. Ook dit helpt mee met de sociale ontwikkeling van een kind. 

Tweede school

Een kinderopvang is voor het kind als een tweede school, maar dan leuker! Op de kinderopvang hebben de kinderen ook juffen die ze met van alles helpen. De kinderen leren veel verschillende dingen. Het grote voordeel hiervan is dat de kinderen niet ‘saai’ in de schoolbank hoeven te zitten en verplicht naar de uitleg van de juf moeten luisteren. De kinderen ontdekken spelenderwijs nieuwe dingen, uiteraard onder begeleiding van de juffen. Dit is goed voor de ontwikkeling van je kind.