Waar moet je op letten als je zwemkleding baby gaat kopen?

Er is niets leuker om samen met je baby te gaan zwemmen. De meeste baby’s zijn dan ook gek op zwemmen. Hier is natuurlijk wel gepaste zwemkleding baby voor nodig. Als je gaat babyzwemmen wordt er vaak een reglement opgesteld door het zwembad wat je baby moet dragen. Maar waar moet je zelf op letten als je zwemkleding baby gaat kopen?

UV-bescherming voor je kind

Als je met je baby gaat zwemmen is de kans aanwezig dat je dit bij een meer of op het strand gaat doen. Ook op vakantie is de kans groot dat je in een buitenzwembad gaat zwemmen. Het is daarom belangrijk dat je je kindje altijd goed tegen de zon beschermt. Naast dat je hem goed moet insmeren, is het ook slim om een UV-beschermend zwempakje te kopen.

Deze zwemkleding baby bedekt het grootste gedeelte van het lijfje. De UV-zwemkleding beschermt met factor 50+ waar je kindje veilig mee in de zon kan. Je moet hierbij wel rekening houden met het feit dat niet alles bedekt is en je deze gedeelten van het lichaam regelmatig opnieuw moet insmeren met een hoge factor.

De pasvorm van de zwemkleding

Als je gaat zwemmen draagt je baby meestal een zwemluier. Over deze zwemluier heen wordt de zwemkleding aangedaan. Voor iedereen is er wat te vinden. Er zijn zwembroekjes, zwemslipjes, badpakjes en mini bikini’s.

Hierbij is het belangrijk dat de zwemkleding baby goed en comfortabel over de zwemluier heen past. Het is wel de bedoeling dat je baby zich er fijn en vrij in kan bewegen zonder dat het te strak of juist te los zit. Zeker in het water zullen ze veel trappelen met hun benen, dit moet dan wel makkelijk kunnen in hun zwemkleding.

Zwem outfit compleet maken

Naast dat je kiest voor comfortabele zwemkleding met UV-bescherming, zijn er ook nog andere dingen om de zwem outfit compleet te maken. Zeker wanneer je met je baby naar het strand gaat is het belangrijk om een hoedje op te doen. Zo wordt het gezichtje uit de zon gehouden en biedt het meer bescherming.

Wanneer je naar een hele zonnige bestemming gaat, kun je ook kijken naar een kleine zonnebril. Een baby zal deze nog niet fijn vinden zitten, maar het biedt wel extra bescherming. Daarnaast is het zeer belangrijk dat je de hele dag door je kindje blijft insmeren met een hoge factor zonnebrandcrème.

Tip: Kloffiesenkoffies.nl