Ronde trampolines: hoe kies je de juiste?

De ronde trampolines zijn de populairste trampolines op dit moment. Er zijn bij deze trampolines veel keuzes zoals wel of juist geen veiligheidsnet. Al zal een veiligheidsnet niet snel nodig zijn voor dit soort trampolines. Door de vorm van deze trampolines wordt iemand die erop springt  als het ware naar het midden geduwd, waardoor deze persoon wegblijft van de rand. Ook is het mogelijk om de trampoline in te graven of juist op de grond te graven. Een verdere toelichting waar je op moet letten bij een ronde trampoline, lees je hieronder.

In de grond of op de grond?

Zoals het al bij de inleiding is genoemd, is er ten eerste de keuze om een trampoline op poten of in de grond te graven. De voordelen bij het ingraven van een ronde trampoline zijn onder andere dat een ingegraven trampoline goed bij een tuin kan aansluiten. Verder is het veiliger om een trampoline in te graven. De val afstand van de trampoline naar de grond is nu namelijk kleiner geworden. Daarentegen, is een trampoline op poten weer snel op te bouwen en af te breken. Dit is vooral handig in de winter, omdat het ten zeerste wordt afgeraden om in de winter, in de openlucht te springen op een ronde trampoline op poten. Bovendien kun je bij op een trampoline met poten hoger springen door de hogere steun die een trampoline op poten staat, heeft.

Bescherming van trampoline

Dit is misschien al vanzelfsprekend, maar het is niet verstandig om met schoenen op een ronde trampoline te springen. Dit kan namelijk leiden tot kleine scheurtjes in springoppervlak van de trampoline. Na een tijd kan dit weer leiden tot grote  schuren in het springoppervlak,  die levensgevaarlijk kunnen zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Tot slot is het belangrijk om je trampoline voortdurend schoon te maken. Dit kan gemakkelijk door het gebruik van een schoonmaakdoekje. Zorg er dan wel voor dat de rand en het springvlak goed worden afgedroogd, om hierbij ook weer slipperige valpartijen te voorkomen. Tot slot, moet er worden gezorgd dat onderdelen die kapot zijn niet alleen snel maar ook goed worden vervangen.Inspiratie: Trampoline Koning