Hoe houd je de skelter van je kind goed schoon?

berg buddy skelter

Iedereen die kinderen heeft met een skelter, zoals een berg buddy skelter, herkent het probleem wel: je kind racet er mee door de modder of door het zand, en de skelter zit van boven tot beneden onder het vuil. Het schoonmaken van de skelter is een klusje dat vaak neerkomt op de ouders, maar kun je natuurlijk beter je kind zelf laten doen. Maar hoe maak je een skelter als de berg buddy skelter goed schoon? In dit blog lees je enkel tips om dit slim aan te pakken, zodat de skelter van je kind mooi schoon en fris blijft.

Begin met het afspoelen van zand- en modderresten

Het schoonmaken van een berg buddy skelter begint met het afspoelen van de grootste resten modder en zand. Dit kun je het beste doen met lauwwarm water. Het is zaak om hier géén doek of schuursponsje bij te gebruiken, omdat je dan het metaal en de plastic onderdelen van de skelter kunt beschadigen.

berg buddy skelter

Neem de skelter af met een doek en poets hem op

Als het zand en modder eenmaal verwijderd is, kun je de skelter afnemen met een droge of licht vochtige doek. Doe dit van boven naar beneden, zodat de skelter grondig schoon wordt en er weer als nieuw uitziet. Als je skelter helemaal is opgedroogd, kun je met een glansmiddel ten slotte de metalen (vaak rvs) onderdelen oppoetsen, zodat de skelter weer mooi glimt en er weer als nieuw uitziet. 

Vergeet niet bewegende onderdelen goed in te smeren met kruipolie

Ten slotte kun je de schoonmaakbeurt compleet maken door ook wat basaal onderhoud aan bewegende onderdelen uit te voeren. Smeer bijvoorbeeld bewegende onderdelen, zoals de trappers, in met kruipolie, zodat alles weer soepel loopt. Ook bij het stuurwiel kun je kruipolie inspuiten, zeker als de skelter op deze plekken kraakt en piept. Ten slotte raden we je aan om de banden (als het om luchtbanden gaat) goed hard op te pompen. De skelter van je zoontje of dochtertje kan er nu weer helemaal tegenaan. Succes en zet hem op, zodat je zoon of dochter straks weer lekker op een schone skelter rondrijdt!